ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ

Ερώτηση των Βουλευτών κ. Γιάννη Δημαρά και κ. Γαβριήλ Αβραμίδη, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Ανάγκη Αναμόρφωσης  και Εκσυγχρονισμού της Νομοθεσίας για Άρση των Ανισοτήτων μεταξύ των Διαζευγμένων Ζευγαριών. 





Επιτέλους !! 
Δυο άξιοι εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου μας, έδειξαν την ευαισθησία τους προς τον θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας και κατανόησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Χωρισμένοι Μπαμπάδες και τα διαζευγμένα ζευγάρια, θέτοντας στον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, τους προβληματισμούς των διαζευγμένων και τις ακόλουθες ερωτήσεις:



1) Υπάρχει η πολιτική βούληση εκσυγχρονισμού του οικογενειακού δικαίου προς την κατεύθυνση όλων των παραπάνω υφιστάμενων ατελειών του;

2) Μελετάται η θέσπιση οικογενειακού διαμεσολαβητή, ο οποίος πέραν των διαζυγίων θα επιλαμβάνεται την επίλυση των επιμέρους διαφορών των υποθέσεων αυτών, όπως: 

α) πρόβλεψη ειδικής ποινικής διάταξης για την με πρόθεση παρεμπόδιση της επικοινωνίας του ενός γονέα από τον άλλο, 

β) ισότητα δικαιωμάτων γονέων με παιδιά εκτός γάμου σε αντιστοιχία με τους έχοντες παιδιά εντός γάμου;


Παραθέτουμε αυτούσια την ερώτηση των δυο Βουλευτών απευθυνόμενη προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, με ημερομηνία 5-11-2012






Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS