Επιστολή Καταγγελία Αναγνώστη - Φορολογία Ποσού Διατροφής, Μαύρο αφορολόγητο χρήμα

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Επιστολή Καταγγελία Αναγνώστη -  Φορολογία Ποσού Διατροφής, Μαύρο αφορολόγητο χρήμα

Νιώθω αδικημένος και δεν είμαι μόνο εγώ, είμαστε χιλιάδες, και νομίζω ότι πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά να αλλάξετε επιτέλους τον νόμο που αφορά στη φορολόγηση της διατροφής. Σκοπός σας δεν είναι να πιάσετε τους φοροφυγάδες; 


Σας στέλνω αντίγραφο της επιστολής που έστειλα στις 17-1-13 στους παραλήπτες που φαίνονται και σας προτρέπω να την ανεβάσετε στο site σας. 

Προς : Προϊστάμενο ΔΟΥ Σύρου Σύρος 17-1-13

Κοιν : ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε.
Μιχαλακοπούλου 80, 115 28 Αθήνα
Τηλεοπτικός Σταθμός ΑΝΤ 1 
Λεωφ. Κηφισίας 10-12, Μαρούσι 
Εφημερίδα Ελευθεροτυπία 
Χ.Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.
Μίνωος 10-16 Αθήνα 117 43
Τηλεοπτικός Σταθμός ALPHA TV
Αττικής Οδού 40.2 χλμ, Παιανία
Τηλεοπτικός Σταθμός EXTRA CHANNEL
Γ. Τσαλαβούτα 9, Περιστέρι 
Εφημερίδα Έθνος 
Οδός Μπενάκη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου 152 38
Εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Α.Ε.
Αποστόλου Παύλου 6 Μαρούσι Τ.Κ. 15 123
Εφημερίδα Κοινή Γνώμη
Οδός αεροδρομίου, Μάννα, 84100 Σύρος
Εφημερίδα Ο Λόγος των Κυκλάδων 
Γ. Σουρή 2 & Εμμανουήλ Ροΐδη, Ερμούπολη
Κοινωνικά δίκτυα και blogs στο διαδίκτυο. 
Chain e-mails και όπου φτάσει. 

Θέμα: Φορολογία Ποσού Διατροφής


Κε προϊστάμενε της ΔΟΥ Σύρου παρακαλώ πολύ να προωθήσετε το κάτωθι έγγραφο στον Υπουργό των οικονομικών.

Κε Υπουργέ, λέγομαι Χωρισμένος Φορολογούμενος και θα ήθελα να σας πω ότι νιώθω αδικημένος φορολογούμενος.
Παίρνω 1.000 € τον μήνα και δίνω διατροφή 500 € τον μήνα τα οποία δεν αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα μου. Σύμφωνα με τον καινούργιο νόμο που βγάλατε θα πρέπει να βάλω αποδείξεις ύψους 25% του φορολογητέου για να μην πληρώσω πρόστιμο, δηλαδή 250 € τον μήνα. 

Αυτά όμως είναι το 50% των πραγματικών διαθέσιμων μηνιαίων χρημάτων. Γι’ αυτό το ποσόν λοιπόν δεν υπάρχουν αποδείξεις κι αυτό γιατί λόγω κρίσης έχω στραφεί προς την αγροτική ζωή. Έχω μια κατσίκα, κουνέλια και κότες, λαχανόκηπο και ψαρεύω καμιά φορά. Αυτά που ξοδεύω είναι το ηλεκτρικό ρεύμα (δεν μπαίνει η απόδειξη), ο ΟΤΕ (δεν μπαίνει η απόδειξη), η κινητή τηλεφωνία (δεν μπαίνει η απόδειξη), πολύ νερό (δεν μπαίνει η απόδειξη).
Με αναγκάζετε λοιπόν να δανειστώ αποδείξεις και να σας εξαπατήσω ενώ εσείς το ξέρετε αλλά δεν σας νοιάζει. Σιγά μην μπείτε στον κόπο ν’ αλλάξετε τον νόμο περί διατροφής.

Στην άλλη πλευρά, αυτή που παίρνει τη διατροφή έχει : 1.000 € τα δικά της και 500 € τα δικά μου σύνολο 1.500 €. Πρέπει παρόλα αυτά να βάλει μόνο 250 € αποδείξεις τον μήνα κι όχι 375 € που θα έπρεπε με βάση το 1.500. Αυτό σημαίνει ότι τα 500 € της διατροφής μπορεί να τα διακινήσει χωρίς αποδείξεις σαφώς επωφελούμενη το ΦΠΑ (115 €). 
Νομίζετε ότι είναι αμελητέο το 1/3 των αποδοχών της ; 
νομίζετε ότι είναι αμελητέο το ετήσιο 6.000 € ; 

Αν το δέχεστε λοιπόν δέχεστε ότι 6.000 € (οι μισές) από τις ετήσιες αποδοχές μου, αποδοχές που είναι δηλωμένες και φορολογημένες καθόλα, μετατρέπονται σε μαύρο χρήμα δια μέσου της πρώην συζύγου μου. Εκείνη τα εισπράττει μαύρα αφού φόρο δεν έχει πληρώσει και σύμφωνα με τη θεωρία του ότι μαύρα μπορεί να ξοδέψει όποιος παίρνει μαύρα, αυτό κάνει. 

6.000 € τον χρόνο που ωφελούνται καθηγητές (ιδιαίτερα), έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και δικηγόροι μέσω τον οποίων κάνει δικαστήρια για συνεχόμενες δόσεις μαύρων.
Σκεφτείτε να παίρνει κάποιος χωρισμένος φορολογούμενος 2.000 € τον μήνα και να δίνει 1.200 διατροφή (για ευκολία του αναγνώστη είναι 14.400 € τον χρόνο). 

Νιώθω αδικημένος και δεν είμαι μόνο εγώ, είμαστε χιλιάδες, και νομίζω ότι πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά να αλλάξετε επιτέλους τον νόμο που αφορά στη φορολόγηση της διατροφής. Σκοπός σας δεν είναι να πιάσετε τους φοροφυγάδες; 

Φοροφυγάδες δεν είμαστε εμείς, φοροφυγάδες είναι οι χιλιάδες διαζευγμένες που εισπράττουν διατροφή. 

Μετά λύπης μου

Χωρισμένος Φορολογούμενος

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στα οποία κοινοποιώ το παρόν, είναι ελεύθερα να δημοσιεύσουν την επιστολή μου, ολόκληρη η τμήμα αυτής, ακόμη και να διαμορφώσουν σε ρεπορτάζ χωρίς να αλλοιώνεται το νόημα της.

Dionysios Kataskevastis


1 σχόλιο:

  1. Καλησπερα Διονυση,

    Εχψ στειλει σχεδον την ιδια επιστολη στο υπουργειο οικονομικων, και σε 2 εφημεριδες ....... Ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα . . . . . . Ειναι μαλλον απιθανο να αλλαξει κατι δεδομενων των αγγυλωσεων που εχει αυτο το πραγμα που στην Ελλαδα ονομαζουμε κοινωνια, οικογενεια . .. . . . για πολλους λογους .. . . . .σου ευχομαι τακαλυτερα . . . . . . και πανω απο ολα να φροντιζεις τον εαυτο σου αν θελεις να ειναι καλα τα παιδια σου . . . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS