Είναι προσβλητική η Διατροφή;


Είναι προσβλητική η Διατροφή


Διατροφή

Η Διατροφή, θα έπρεπε να θεωρείται προσβλητική, για την σύγχρονη ανεξάρτητη γυναίκα.



Όταν η έννοια της "διατροφής" ακούστηκε για πρώτη φορά, ζούσαμε σε μια κοινωνία όπου οι περισσότερες γυναίκες δεν ήταν σε θέση να εργαστούν έξω από το σπίτι και να κερδίσουν τα προς το ζην. Και το διαζύγιο βασιζόταν σε ένα σφάλμα.


Ως εκ τούτου, εάν ένας γάμος τελείωνε και ο σύζυγος ήταν ο υπαίτιος, η γυναίκα είχε την ανάγκη μόνιμης οικονομικής στήριξης για να μη μείνει στον δρόμο. Η "Συζυγική Διατροφή", πρόβλεπε ένα μηχανισμό για την προστασία των γυναικών.

Καθώς τα χρόνια περάσανε, ολόκληρες γενιές γυναικών ολοκλήρωσαν τις εκπαιδευτικές τους ικανότητες, τελειώνοντας πανεπιστημιακές σχολές, κολέγια και μεταπτυχιακά σχολεία, και άρχισαν να εισέρχονται στο εργατικό δυναμικό με γρήγορη ταχύτητα, η διαφορά ανάμεσα στον άνδρα και την ικανότητα της γυναίκας να αυτο - συντηρείται μειώθηκε. 

Σήμερα, σε πλήρη αντίθεση με το 1900, οι γυναίκες εκπαιδεύονται, εργάζονται και είναι ίσες με τους άνδρες συναδέλφους τους, στην ικανότητά τους να αυτο-συντηρούνται. Σε πολλές περιπτώσεις, τα πράγματα έχουν αλλάξει σε τέτοιο βαθμό ώστε πολλές γυναίκες να κερδίζουν περισσότερα από τους συντρόφους τους, με αποτέλεσμα η διατροφή να απορρέει από την πρώην σύζυγό για τον πρώην σύζυγό της. 

Σήμερα, το τι φύλο  είσαι, δεν οδηγεί κατ' ανάγκη στην απόφαση ότι είσαι ο γονιός που είσαι μόνιμα στο σπίτι. Σήμερα, υπάρχει η επιλογή, για το αν θα μείνεις στο σπίτι για να αναθρέψεις μια οικογένεια, να ακολουθήσεις μια επαγγελματική καριέρα εκτός σπιτιού ή ένα υβρίδιο και των δύο. 

Σε μια σύγχρονη κοινωνία, όπου η δυναμική της οικογένειας έχει αλλάξει η "διατροφή" δεν έχει τον ίδιο λόγο ύπαρξης που είχε αρχικά σχεδιαστεί, είναι ίδιες οι βασικές αρχές για την απονομή του επιδόματος διατροφής και εξακολουθούν να ισχύουν;

Πρέπει το πρότυπο με το οποίο χορηγείται το επίδομα διατροφής, να τροποποιηθεί ώστε να αντικατοπτρίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια τη νέα, σύγχρονη, ουδέτερη από άποψη φύλου, του ζευγαριού;

Είναι οι σημερινές, απαρχαιωμένες οδηγίες και αποφάσεις, που λαμβάνονται από τα δικαστήρια προσβλητικές και επιθετικές;
Και αν ναι, σε ποιον;

Εξαργύρωση του Γάμου


Ακούω συχνά αυτόν τον επιθετικό όρο που χρησιμοποιείται όταν μιλάμε για συζυγική διατροφή. 
Ακούγεται συχνά, από πολλούς που εξοργίζονται στην ιδέα ότι τα χρήματα θα πρέπει να καταβληθούν για να βγούνε από το γάμο. 

"Εξαργύρωση του γάμου", είναι επίσης η φράση που χρησιμοποιείται συνήθως για να περιγράψει την ικανότητα να χρησιμοποιούν την απειλή της διατροφής ως μέσο για να αποκτήσουν μια καλύτερη αποκατάσταση. Ενώ η διατροφή γεννά φόβο στους περισσότερους άνδρες, ειδικά εκείνων που ζουν σε κράτη που αναγνωρίζουν μόνιμα τη διατροφή, τώρα επίσης υπάρχει ο κίνδυνος ότι πολλές γυναίκες επαγγελματίες, την αντιμετωπίζουν κατά την κατάθεση για το διαζύγιο. 

Έχω δει πολλές γυναίκες που είναι ίσες σε μισθούς με τους συζύγους τους, οι οποίες περιγράφουν μια αίσθηση έκπληξης, όταν μαθαίνουν ότι η διατροφή δεν είναι πιθανό να είναι ένα στοιχείο της υπόθεσής τους. Είναι η στιγμή, που συνειδητοποιούν ότι δεν χρειάζεται να υποστηρίζονται οικονομικά από τους πρώην συζύγους τους. 
Έχω επίσης γνωρίσει γυναίκες που κερδίζουν παραπάνω από τους συζύγους τους, οι οποίες είναι εξοργισμένες ότι μπορεί να είναι υπεύθυνες για την καταβολή διατροφής. 

Ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία ανήκετε, το επίδομα διατροφής είναι γεμάτο από λόγους που πρέπει να επανεξεταστούν και να δούμε τους λόγους για τους οποίους προκαλεί αρνητικό συναίσθημα. 

Είτε είστε άνδρας ή γυναίκα, σκεφτείτε το εξής :

Λόγοι για τους οποίους η Διατροφή μπορεί να θεωρηθεί προσβλητική:


1. Η υποχρέωση διατροφής, αναγκάζει το ένα μέρος να συρρικνωθεί σημαντικά οικονομικά, στον τρόπο ζωής του, συνήθως τον άνδρα, ενώ η παραλήπτρια της διατροφής, πρώην σύζυγος, εξακολουθεί να ζει στο ίδιο βιοτικό επίπεδο, όπως είχε παρασχεθεί κατά τη διάρκεια του γάμου. Είναι άδικο και προσβλητικό για τον σύζυγο που πληρώνει την διατροφή.

2. Δίνοντας διατροφή σε μια πρώην σύζυγο, η οποία συγκατοικεί με κάποιον άλλο.

3. Συμφωνώντας με κάποιο ποσό διατροφής, και βλέποντας την πρώην σας να ξαναπαντρεύεται σύντομα.

4. Η διατροφή αναιρεί το κίνητρο να εργαστούν και να καταστούν αυτάρκης.

5. Η διατροφή ενθαρρύνει την νοοτροπία του "θύματος", η οποία είναι προσβλητική όταν οι παραλήπτριες είναι μορφωμένες και ικανές να εργαστούν.


Δείτε το εξαιρετικά ενδιαφέρον βίντεο





0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS