Η Δυναμική Επιρροή που ένας πατέρας έχει σε μια κόρη


Η Δυναμική Επιρροή που ένας πατέρας έχει σε μια κόρη


ΜΠΑΜΠΑΣ

Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι κόρες μας έχουν την καλύτερη ευκαιρία για μια επιτυχημένη ζωή;



Από τη στιγμή που ένα κοριτσάκι που έρχεται στον κόσμο, ο πατέρας της έχει μια καταπληκτική επίδραση στη ζωή της. Από την πρώτη φορά που τυλίγει το μικροσκοπικό χέρι της γύρω από το δάχτυλό του, από την στιγμή που της μαθαίνει να περπατά, η παρουσία αυτού του ανθρώπου, η συμμετοχή και ο χαρακτήρας θα βοηθήσουν δίνοντας την φόρμα και το σχήμα μέσα της, στη γυναίκα που θα γίνει.

Θα δει αυτόν τον άνθρωπο με δέος, και έχει ορισμένες ανάγκες που μόνο αυτός μπορεί να εκπληρώσει. Μέσα από τις πολλές αλληλεπιδράσεις και τις εμπειρίες που έχει με τον ίδιο, θα αναπτυχθούν απίστευτα πράγματα μέσα της. Ας εξετάσουμε τι γίνεται μέσα στο μυαλό της, τα συναισθήματα και τον ψυχικό της κόσμο μέσω της ισχυρής δυναμικής που συμβαίνει ανάμεσα σε ένα πατέρα και μια κόρη. 

Τα πρώτα χρόνια 


Μελέτες και στατιστικές έχουν δείξει πόσο σημαντικοί είναι οι πατέρες σε όλα τα παιδιά, σε γενικές γραμμές, αλλά αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μικρά κορίτσια. Η Meg Meeker, MD στο βιβλίο "Strong Fathers, Strong Daughters" αναφέρει τα ακόλουθα γεγονότα: 

· Τα μικρά παιδιά που είναι στενά συνδεδεμένα με τους πατέρες τους, είναι καλύτερα στην επίλυση των προβλημάτων. 

· Έξι μηνών μωρά έχουν υψηλότερη βαθμολογία στα τεστ νοητικής ανάπτυξης, όταν οι μπαμπάδες τους συμμετέχουν στη ζωή τους. 

· Η παρουσία των μπαμπάδων στο σπίτι, κάνει τα παιδιά να διαχειρίζονται το σχολικό άγχος καλύτερα. 

· Τα κορίτσια των οποίων οι πατέρες παρέχουν ζεστασιά και έλεγχο, έχουν υψηλότερες ακαδημαϊκές επιτυχίες. 

· Τα κορίτσια που είναι κοντά στους πατέρες τους, εμφανίζουν λιγότερο άγχος και παραβατικές συμπεριφορές. 


Αυτά τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πόσο σημαντικοί είναι οι εμπλεκόμενοι πατέρες για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξη των μικρών κοριτσιών τους.


Η Erika Krull, MS, LMHP σε ένα άρθρο της με τίτλο "Divorce – What Girls Miss When Dad Leaves the Home" δηλώνει, "Ένα μέρος της ψυχής ενός κοριτσιού δημιουργείται από αυτό που ο πατέρας της, αντανακλά πίσω σε αυτή. Ένα κορίτσι χρειάζεται να ξέρετε ότι ένας άνδρας την αγαπά, την εκτιμά, θα την προστατεύσει, και θα είναι αξιόπιστος γι' αυτήν. Χρειάζεται χρόνια για αυτή την επιρροή να εμβαθύνει και να αναπτυχθεί μέσα σε ένα κορίτσι. Και αυτό δεν μπορεί να συμβεί αν ο πατέρας της δεν υπάρχει εκεί". 

Η πρώτη αρσενική επιρροή ενός μικρού κοριτσιού, θα πρέπει να είναι με τον πατέρα της. 


Η αγάπη και η προσοχή του, θα την βοηθήσουν να νιώσει ότι την φροντίζουν και την αγαπούν. Η ευγενική οδηγία, η δύναμη και η ηγεμονικότητα του, θα την βοηθήσει να αισθάνεται ασφαλείς. Αν της δοθεί ο χρόνος για να μιλήσουμε και να ακούσουμε τη γνώμη της, θα αισθανθεί ότι έχει αξία.

Στο βιβλίο "Strong Fathers, Strong Daughters" η Meg Meeker αναφέρει επίσης, "Οι πατέρες αναπόφευκτα αλλάζουν την πορεία της ζωής στις κόρες τους. Από τη στιγμή που την είδατε να γεννιέται μέχρι την στιγμή που θα φύγει από το σπίτι σας. Το ρολόι αρχίζει να μετρά. Είναι το ρολόι που μετράει τις ώρες σας μαζί της, τις ευκαιρίες σας να την επηρεάσετε, για να διαμορφώσει το χαρακτήρα της, και να την βοηθήσει να βρει τον εαυτό της - και να απολαμβάνει τη ζωή ". 
Μια νεαρή κοπέλα χρειάζεται μια θετική αρσενική επιρροή στη ζωή της! 

Τα εφηβικά της χρόνια 


Όταν ένα κορίτσι γίνεται έφηβη, ο ρόλος του πατέρα παραμένει πολύ σημαντικός. Η Meg Meeker απαριθμεί περισσότερα στατιστικά στοιχεία στο βιβλίο της "Strong Fathers, Strong Daughters": 

· Η γονική συνδεσιμότητα είναι ο νούμερο ένα παράγοντας για την πρόληψη των κοριτσιών από τη συμμετοχή σε προγαμιαίο σεξ και στην εξάρτηση στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. 

· Οι κόρες που αντιλαμβάνονται ότι οι πατέρες τους φροντίζουν για αυτές, οι οποίες αισθάνονται ότι είναι συνδεδεμένες με τους πατέρες τους, έχουν σημαντικά λιγότερες απόπειρες αυτοκτονίας και λιγότερες περιπτώσεις δυσαρέσκειας του σώματος, κατάθλιψη, χαμηλή αυτοεκτίμηση, χρήση ουσιών, και ανθυγιεινού βάρους. 

· Τα κορίτσια με συμμετέχοντες πατέρες, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να παραμείνουν στο σχολείο. 

· Η αυτοεκτίμηση μιας κόρης διαβλέπεται καλύτερα από την φυσική αγάπη του πατέρα της. 

· Τα κορίτσια με πατρικό πρότυπο, αισθάνονται πιο ασφαλείς, έχουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση, είναι πιο πιθανό να επιτύχουν στο πανεπιστήμιο, και είναι λιγότερο πιθανό να αποτύχουν στο πανεπιστήμιο. 

· Τα κορίτσια με πατέρες που εμπλέκονται στη ζωή τους, έχουν υψηλότερες ποσοτικές και λεκτικές δεξιότητες και υψηλότερες πνευματικές λειτουργίες. 

· Οι πατέρες βοηθούν τις κόρες να γίνει πιο ικανές, να προσανατολίζονται, και πιο επιτυχημένες. 

· Τα κορίτσια με εμπλεκόμενους πατέρες, έχουν χαμηλότερα ποσοστά εγκυμοσύνης εφήβων. Τα έφηβα κορίτσια που ζουν και με τους δύο γονείς, είναι τρεις φορές λιγότερο πιθανό, να χάσουν την παρθενιά τους πριν από τα δεκαέξι τους. 

· 76 % των εφήβων κοριτσιών είπαν ότι οι πατέρες τους επηρέασαν τις αποφάσεις τους σχετικά με το αν θα πρέπει να γίνουν σεξουαλικά ενεργές. 

· Τα κορίτσια που ζούσαν μαζί με τις μητέρες και τους πατέρες τους (σε αντίθεση με αυτά που ζούσαν μόνο με τις μητέρες) έχουν σημαντικά λιγότερες αναπτυξιακές καθυστέρησεις, και λιγότερες μαθησιακές διαταραχές, συναισθηματικές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς. 

· Τα κορίτσια που ζουν μόνο με τις μητέρες τους, έχουν σημαντικά μικρότερη ικανότητα να ελέγχουν τις παρορμήσεις, καθυστέρηση της ικανοποίησης, και να έχουν μια ασθενέστερη αίσθηση της συνείδησης ή για το σωστό και το λάθος. 


Η συμμετοχή ενός πατέρα στη ζωή της κόρης έχει μεγάλη επίδραση στη σεξουαλική της δραστηριότητα, όπως αντικατοπτρίζεται στις πληροφορίες πάνω. 


Τα κορίτσια που δεν παίρνουν την αρσενική προσοχή και την αγάπη από τους πατέρες τους, θα στρέφονται συχνά προς οποιοδήποτε αρσενικό φύλο για να καλύψει αυτό το κενό και την ανάγκη. Διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για να γίνουν σεξουαλικά ενεργές σε νεαρότερη ηλικία και να μείνουν έγκυες. Επίσης, είναι περισσότερο σε κίνδυνο ότι θα συμμετάσχουν σε μια καταχρηστική σχέση. 
Η σχέση ενός πατέρα με την κόρη του, θα καθορίσει συχνά το είδος των σχέσεων που επιλέγει. 

Οι πατέρες, επίσης επηρεάζουν όταν οι κόρες τους αρχίζουν την εφηβεία. 


Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Science Daily με τίτλο "Father-Daughter Relationship Crucial to When Girls Enter Puberty, Researchers Say", είπε για μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Vanderbilt. Οι ερευνητές είπαν "Η μελέτη εξέτασε 173 κορίτσια και τις οικογένειές τους από τη στιγμή που τα κορίτσια ήταν στην προ-νηπιαγωγείο ηλικια έως ότου ήταν στην έβδομη τάξη". 

"Τα κορίτσια που είχαν στενές, θετικές σχέσεις με τους γονείς τους κατά τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής έτειναν να παρουσιάζουν σχετικά αργά την εφηβεία, σε σύγκριση με τα κορίτσια που είχαν πιο μακρινές σχέσεις με τους γονείς τους. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ποιότητα των πατέρων στην εμπλοκή με τις κόρες ήταν το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του πρώιμου οικογενειακού περιβάλλον σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα των κοριτσιών στην εφηβεία"

"Τα κορίτσια που μπήκαν στην εφηβεία αργότερα, γενικά είχαν πατέρες που συμμετείχαν ενεργά στην παροχή φροντίδας. Είχαν πατέρες που ήταν υποστηρικτικοί στις μητέρες των κοριτσιών. Και είχαν θετικές σχέσεις με τις μητέρες τους. Αλλά είναι « η συμμετοχή τους, παρά των μητέρων» των πατέρων, η οποία φαίνεται να είναι υψίστης σημασίας για τον χρόνο της ανάπτυξης των κοριτσιών". 

Οι πατέρες βοηθούν επίσης να χτίσουν την αυτοπεποίθηση στις κόρες τους. 


Τα κορίτσια μαθαίνουν να θεωρούν τους εαυτούς τους, με τον τρόπο που οι πατέρες τους θεωρούν. Αν τους δίνεται αγάπη και θετική προσοχή, αισθάνονται μια αίσθηση της εκτίμησης. Αλλά εάν αγνοούνται, αντιμετωπίζονται σκληρά και ποτέ δεν τους δόθηκε μια θετική γνώμη, είναι δύσκολο για αυτά να αισθάνονται καλά για τον εαυτό τους. 

πατερας

Οι τρυφεροί πατέρες παρέχουν τη σταθερότητα και την ηθική καθοδήγηση στο σπίτι. 


Αυτοί ενδιαφέρονται αρκετά για να βοηθήσουν στην καθοδήγηση στις κόρες τους μέσα από τα δύσκολα εφηβικά τους χρόνια. Οι στατιστικές δείχνουν ότι η συμμετοχή τους πραγματικά κάνει τη διαφορά στον τομέα των εφηβικών κυήσεων, κατάχρηση ουσιών, και την ακαδημαϊκή επιτυχία. 

Ένας πατέρας μπορεί επίσης να επηρεάσει την αντίληψη της κόρης για τον Θεό. 


Αν έχει την αγάπη, την φροντίδα, ενός συμμετέχων πατέρα, θα δει πιο εύκολα τον Θεό σαν στοργικό Πατέρα. Αλλά εάν ο πατέρας της είναι υπερβολικά αυστηρός, κρύος και απόμακρος, αυτή μπορεί επίσης να δει τον Θεό με αυτόν τον τρόπο. Είναι δύσκολο να δούμε τον Θεό ως στοργικό πατέρα, όταν δεν ξέρεις τι είναι ένας στοργικός πατέρας. 

Ένας πατέρας είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή της κόρης. 


Σύμφωνα με την Meg Meeker στο "Strong Fathers, Strong Daughters", έχει αντιμετωπίσει πατέρες λέγοντάς τους πώς αυτοί επηρεάζουν τις κόρες τους, 
"Όταν είναι είκοσι πέντε, θα ταξινομούν διανοητικά τον φίλο ή τον σύζυγό της, με εσένα. Όταν είναι τριάντα πέντε ετών, ο αριθμός των παιδιών που έχει, θα επηρεαστεί από την ζωή μαζί σας. Τα ρούχα που φοράει, θα αντανακλούν κάτι για σας. Ακόμη και όταν είναι εβδομήντα πέντε, πώς αντιμετωπίζει το μέλλον της, θα εξαρτηθεί από κάποια μακρινή ανάμνηση του χρόνου που περάσατε μαζί. Είτε πρόκειται για καλές ή επώδυνες, οι ώρες και τα χρόνια που περάσατε μαζί της - ή δεν περάσατε μαζί της - καθορίζουν το ποια είναι". 
Θα υπάρξουν και άλλοι σημαντικοί άντρες στη ζωή ενός κοριτσιού, αλλά η επιρροή του πατέρα της θα διαρκέσει ολόκληρη τη ζωή της. 

Αν είστε ένας πατέρας και νιώθετε την μεγάλη ευθύνη της ανατροφής μιας κόρης, να ξέρετε ότι είστε η θετική αρσενική επιρροή στη ζωή της. Η Αγάπη, η καθοδήγηση, η προστασία, και να είναι είστε εκεί για εκείνη. Να είστε το είδος του άνδρα που ελπίζετε ότι θα παντρευτεί μία ημέρα. Η σχέση σας μαζί της έχει εκτεταμένες συνέπειες. Βοηθήστε την να γίνει η αξιόλογη γυναίκα που σχεδιάστηκε για να είναι!

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS