Έγκυες μητέρες βάζουν σε κίνδυνο τα έμβρυα «Το μόνο που τις ενδιαφέρει είναι η καλή εμφάνιση»


«Mοmmyrexia» - το κόμπλεξ των μαμάδων οι οποίες έχουν εμμονή με την εικόνα τους και την εξωτερική τους εμφάνιση επιδιώκοντας να είναι... κορμάρες αμέσως μετά τον τοκετό.



ΜΠΑΜΠΑ ΕΛΑ

«Χτυπημένη» από την...«mommyrexia», τη νέα τάση που ξεκίνησε από το Hollywood, η Caroline Berg Eriksen, σύζυγος του Νορβηγού ποδοσφαιριστή, Lars-Kristian Eriksen, πόζαρε στο Instagram, μόλις τέσσερις μέρες μετά τη γέννα, επιδεικνύοντας τους τέλειους κοιλιακούς της. 

Η 26χρονη Caroline, συγγραφέας στο επάγγελμα, δεν θυμίζει σε τίποτα τις γυναίκες που προσπαθούν να επαναφέρουν το σώμα τους μετά από μία εγκυμοσύνη. 

Όπως η ίδια δηλώνει, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης πήρε συνολικά έξι κιλά, τα οποία και έχασε αμέσως μετά τη γέννα. 

Για την γαλλική « Liberation», η Caroline, πάσχει από «mοmmyrexia», μία ασθένεια των μαμάδων οι οποίες έχουν εμμονή με την εικόνα τους και την εξωτερική τους εμφάνιση επιδιώκοντας να είναι... κορμάρες αμέσως μετά τον τοκετό. 

Πολλές είναι οι γυναίκες που δεν ακούν τις συμβουλές των γιατρών τους και στερούνται των βασικών τροφών προκειμένου να παραμείνουν αδύνατες. Αγνοούν το γεγονός ότι οι εξαντλητικές και αυστηρές δίαιτες μπορούν να βλάψουν μητέρα και έμβρυο. 

«Το μόνο που τις ενδιαφέρει είναι η καλή εμφάνιση», επισημαίνουν οι ειδικοί. 

Οι γυναίκες αυτές έχουν ως πρότυπο διάσημες μητέρες του Χόλιγουντ οι οποίες κατάφεραν να πάρουν το ελάχιστο επιπλέον βάρος κατά την εγκυμοσύνη τους και μέσα σε λίγες εβδομάδες επέστρεψαν στην προηγούμενη «εικόνα» τους. Η Caroline το κατάφερε μέσα σε τέσσερις μέρες μετά τον τοκετό και για να αποδείξει το κατόρθωμά της, ανέβασε μία σέξι φωτογραφία της στο Instagram αποκαλύπτοντας τα κάλλη της .

Για τους ψυχολόγους, οι γυναίκες, που έχουν πιθανότητες να «πάθουν» mommyrexia, είναι εκείνες, για τις οποίες η ομορφιά και η εμφάνιση είναι αναπόσπαστο και πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής τους, και εκείνες, που φοβούνται μην χάσουν την προσοχή των συντρόφων τους. 

Υπάρχουν, άλλωστε, γυναίκες, που στον φόβο τους μην τυχόν και χάσουν τον σύντροφό τους, παραμελούν τα παιδιά τους. 
Ακόμα και μετά την εγκυμοσύνη, όμως, μητέρες απέχουν από τον θηλασμό, ώστε να έχουν χρόνο να γυμνάζονται. 

Οι γιατροί από την πλευρά τους, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και υπενθυμίζουν ότι μία αυστηρή δίαιτα, που δεν επιτρέπει στην εγκυμονούσα να πάρει βάρος, είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει και το βάρος του εμβρύου.

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS