Αυξηση ρεκορ των διαζυγιων στο πρωτο εξαμηνο του 2014

Αυξηση ρεκορ στα διαζυγια μεσα στο πρωτο εξαμηνο του 2014.


διαζυγιο


Μειωση των γαμων, αυξηση των διαζυγιων.



Διστάζουν οι νέοι να παντρευτούν, καθώς φοβούνται τις συνέπειες της κρίσης και προτιμούν το σύμφωνο συμβίωσης, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών. Παράλληλα η κρίση φαίνεται ότι δυναμιτίζει τις σχέσεις ανάμεσα στους συζύγους και οδηγούνται πιο εύκολα στο διαζύγιο…

Κρίση στο γάμο προκαλεί λοιπόν η οικονομική κρίση, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία του Εθνικού Ληξιαρχείου που λειτουργεί από το 2013. Το πρώτο εξάμηνο εφέτος παντρεύτηκαν μόλις 18.806 ζευγάρια, ενώπέρυσι όλο το χρόνο έγιναν 41.208 γάμοι που και πάλι ήταν λιγότεροι από προηγούμενες χρονιές.

Πολλοί νέοι φαίνεται να προτιμούν τα σύμφωνα συμβίωσης που έχουν διπλασιαστεί εφέτος: από την αρχή του χρόνου συνυπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης 528 ζευγάρια, περισσότερα δηλαδή από ό,τι όλο το 2013 που ήταν μόλις 482. 

Η κρίση φέρνει και περισσότερες εντάσεις στην οικογένεια, καθώς τα διαζύγια αυξάνουν εφέτος με γοργό ρυθμό.


Ηδη μέσα σε 6 μήνες έχουν χωρίσει 9.419 ζευγάρια, ενώ όλο τον περυσινό χρόνο τα διαζύγια ήταν 13.164.

Ένα παιδί, όμως, φέρνει ελπίδα και οι γεννήσεις αυξάνονται φέτος σε ποσοστό πάνω από 30%. Ηδη. από την αρχή της χρονιάς έχουν γεννηθεί 41.468 παιδιά, ενώ πέρυσι, όλο το χρόνο, είχαν φτάσει τα 64.568.

Δυστυχώς έχουν αυξηθεί σημαντικά οι θάνατοι: το πρώτο εξάμηνο του ’14 πέθαναν 55.484 Ελληνες, έναντι 70.830 όλο το 2013 που και πάλι ήταν αυξημένοι συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές.

Πηγή: star.gr

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS