Γονικη Ισοτητα - Κοινη Ανατροφη. Εξι λογοι που οι μαμαδες θα πρεπει να την αποδεχτουν

Γονικη Ισοτητα - Κοινη Ανατροφη. Εξι λογοι που οι μαμαδες θα πρεπει να την αποδεχτουν.


γονικη ισοτητα


Η Κοινή Ανατροφή των παιδιών πρέπει να είναι ο κανόνας για τα γονικά σχέδια, για τα παιδιά όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων των πολύ μικρών παιδιών.



Παρά την επιμονή των δικαστηρίων που λειτουργούν στις οικογενειακές υποθέσεις ως το τελευταίο κρησφύγετο της ανισότητας των φύλων, η κοινωνία μας έχει αλλάξει και, επιπλέον, οι διεθνείς έρευνες δείχνουν ότι η από κοινού ανατροφή των παιδιών - που συχνά ορίζεται ως: κοινή επιμέλεια ή συνεπιμέλεια - είναι καλύτερη για τα παιδιά και ωφελεί και τις μητέρες με πολλούς τρόπους, όπως οι εξής: 

Οι μαμάδες πληρώνονται.


Πολυάριθμες μελέτες δείχνουν ότι τα ποσοστά της συμμετοχής στη διατροφή των παιδιών είναι σημαντικά υψηλότερα σε περιπτώσεις της από κοινού ανατροφής των παιδιών, σε σχέση με αυτές που ρυθμίζει η αποκλειστική επιμέλεια. Τα στατιστικά έχουν νόημα. Εάν ένας γονέας έχει την ευκαιρία να συμμετέχει πλήρως στη ζωή ενός παιδιού, τότε ο γονέας, φυσιολογικά, επενδύει - οικονομικά και με άλλους τρόπους - στο παιδί. 

Οι μαμάδες πετυχαίνουν επαγγελματικά. 


Όταν οι μαμάδες και οι μπαμπάδες μοιράζονται τον χρόνο για την ανατροφή των παιδιών, οι μητέρες έχουν ίσο χρόνο για να συνεχίσουν την επαγγελματική σταδιοδρομία τους. Δυστυχώς, το σημερινό μοντέλο που χορηγεί στη μαμά την αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού δεν της επιτρέπει να εξελιχθεί και να γίνει παραγωγική στο εργατικό δυναμικό. 

Λιγότερες διαμάχες. 


Η κοινή ανατροφή μειώνει την εχθρότητα μεταξύ των γονέων, και η πραγματικότητα είναι ότι στις περιπτώσεις επιμέλειας των παιδιών είναι ιδιαίτερα έντονες. Η Γονική Ισότητα οδηγεί σε λιγότερες διαμάχες, κυρίως γιατί αφαιρεί τη δυσαρέσκεια των άνισων ρόλων και των ευθυνών. Τοποθετεί και τους δύο γονείς επί ίσοις όροις από την αρχή, και η οποία έχει εξαιρετικά θετικές επιπτώσεις, όχι μόνο στους γονείς, αλλά το πιο σημαντικό, στα παιδιά. 

Σπάστε τον κύκλο του ρόλου των δύο φύλων για τα παιδιά σας. 


Αν τα παιδιά βλέπουν τις μητέρες τους να βρίσκουν την επιτυχία, τόσο στην εργασία όσο και στο σπίτι και βλέπουν και τους μπαμπάδες τους να ανατρέφουν τα παιδιά, αντί να βλέπουν περιστασιακά μπαμπάδες - επισκέπτες, που κόβουν μόνο επιταγές για την διατροφή, οι γιοι και οι κόρες μας θα πιστέψουν ότι και αυτοί μπορούν να καλύψουν παρόμοιους ρόλους, όταν μεγαλώνουν.

Η Ισότητα των Φύλων. 


Σε μια εποχή που απαιτεί ισότητα και οι εκκλήσεις γίνονται πιο δυνατές κάθε μέρα, τα δικαστήρια του έθνους μας, στις οικογενειακές υποθέσεις, συνεχίζουν να λειτουργούν ως ένα από τα τελευταία κρησφύγετα ανισότητας των δύο φύλων. Από τη σκοπιά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αυτό είναι απαράδεκτο, ιδίως αν ληφθεί υπόψη η επίπτωση των αποφάσεων του δικαστηρίου όχι μόνο για τις μητέρες και τις κόρες μας, αλλά και για τα παιδιά μας, τα οποία θα αναπτυχθούν για να κληρονομήσουν τους ρόλους που τους επιβλήθηκαν από τα οικογενειακά δικαστήρια. 

Υγιέστερα παιδιά. 


Αφήσαμε τον πιο εύστοχο και σημαντικό λόγο για το τέλος. Μελέτες και στατιστικές συγκλίνουν στο ίδιο συμπέρασμα: Αν και οι δύο γονείς είναι κατάλληλοι, η από Κοινού Ανατροφή των Παιδιών είναι προς το καλύτερο συμφέρον του παιδιού σε περιπτώσεις διαζυγίου ή χωρισμού. 

Τα στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν το γεγονός αυτό. Δείχνουν ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με τον ένα γονέα ευθύνονται για: 

- τις αυτοκτονίες των εφήβων 
- των νεαρών παιδιών που μεγαλώνουν σε ιδρύματα 
- των παιδιών που εγκαταλείπουν το σχολείο  
- των παιδιών που βρίσκονται στην φυλακή 
- των παιδιών που παρουσιάζουν διαταραχές συμπεριφοράς 
- των αστέγων και των παιδιών που το σκάνε από το σπίτι
- των ανεπιθύμητων εφηβικών εγκυμοσύνων και των εκτρώσεων
- των νέων που κάνουν χρήση επιβλαβών ουσιών


Επιπλέον, μελέτες που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα αυτό το έτος, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης του γνωστού ψυχολόγου (και ιδρυτικού συγγραφέα του τμήματος Διαζύγιο της Huffington Post) Δρ Richard Warshak, υποστηρίζει την από Κοινού Ανατροφή των παιδιών. 

Η έκθεση του Warshak, με τίτλο "Social Science and Parenting Plans for Young Children: A Consensus Report,", δημοσιεύθηκε από την American Psychological Association, και εγκρίθηκε από 110 εμπειρογνώμονες για την ανάπτυξη του παιδιού και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι 

"Η Κοινή Ανατροφή των παιδιών πρέπει να είναι ο κανόνας για τα γονικά σχέδια για τα παιδιά όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων των πολύ μικρών παιδιών". 

"Σαφώς, τα παιδιά αναπτύσσονται με την Κοινή Ανατροφή, και δεν είναι ένα ευτυχισμένο, υγιές παιδί, αυτό που η κάθε μαμά θέλει;"



0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS