ΣΟΚ! ΕΚΡΗΞΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014!!!

ΣΟΚ! ΕΚΡΗΞΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014!!!


παραβιασεις αποφασεων επικοινωνιας


Στοιχεία ΣΟΚ από την ΓΑΔΑ για το 2014, που αφορούν Παραβιάσεις Δικαστικών Αποφάσεων Επικοινωνίας!


Λίγα λόγια για το τι σημαίνει η Επικοινωνία Γονέα - Τέκνου


Σύμφωνα με το άρθρο 1520 ΑΚ : Ο Γονέας με τον οποίο ΔΕΝ διαμένει το ανήλικο τέκνο διατηρεί το δικαίωμα της προσωπικής επικοινωνίας με αυτό και τα σχετικά με την επικοινωνία αυτή κανονίζονται ειδικότερα από το αρμόδιο κατά τόπο δικαστήριο.
Η επικοινωνία αυτή ρυθμίζεται από το δικαστήριο με γνώμονα πάντα το συμφέρον τέκνου και τούτο γιατί πάντα η ρύθμιση της ασκήσεως του ανωτέρω δικαιώματος, λειτουργεί μέσα στο γενικότερο πλαίσιο των διατάξεων που προβλέπουν την άσκηση του δικαιώματος και καθήκοντος των γονέων για τη μέριμνα υπέρ του ανηλίκου τέκνου τους με βάση και σκοπό πρωτίστως το συμφέρον του τέκνου.

ΠΟΙΟΣ ΓΟΝΕΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΚΝΟ ΤΟΥ 


Ο γονέας με τον οποίο ΔΕΝ διαμένει το ανήλικο τέκνο είναι δικαιούχος του προσωποπαγούς αυτού δικαιώματος. Δεν μας ενδιαφέρει αν αυτός έχει ή όχι την επιμέλεια του τέκνου, επίσης δεν ενδιαφέρει ο τόπος διαμονής του τέκνου. 

Το δικαίωμα επικοινωνίας έχει ο γονέας στην περιπτώσεις διαζυγίου, ακυρώσεως του γάμου, τέκνων που γεννιούνται χωρίς γάμο των γονέων τους αλλά αναγνωρίζονται εκουσίως μετέπειτα, παύσης της γονικής μέριμνας του ενός γονέα, πραγματικής ή νομικής αδυναμίας άσκησής της, αφαίρεσης της γονικής μέριμνας ολικώς στο σύνολό της ή μερικώς. Δεν έχουν το δικαίωμα επικοινωνίας με το τέκνο οι φυσικοί γονείς του μόνο σε περίπτωση υιοθεσίας του (άρθρο 1566 εδ.β΄ΑΚ). 

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΚΝΟ - ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ


Όταν λέμε επικοινωνία με το παιδί μας, εννοούμε την προσωπική συνάντηση του γονέα με αυτό, την συνομιλία, τη συναναστροφή, την κοινή έξοδο ψυχαγωγίας. Παράλληλα μπορεί να εννοηθεί και η τηλεφωνική επικοινωνία με αυτό, ίσως και κάπως σπανιότερα την ανταλλαγή αλληλογραφίας μεταξύ τους. Το τελευταίο μπορεί να συμβαίνει όταν για αντικειμενικούς λόγους είναι αδύνατη η προσωπική επικοινωνία.
Όλα βέβαια αυτά, μπορεί να αποκλειστούν (αλληλογραφία ίσως) όταν το δικαστήριο κρίνει όταν αποβαίνουν σε βάρος της ψυχικής υγείας του ανηλίκου.

ΕΚΡΗΞΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014


Στα πλαίσια των καταστατικών σκοπών και των εθελοντικών δράσεων του συλλόγου ΓΟΝ.ΙΣ για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού είχε αποστείλει σχετικό αίτημα στις 17 Οκτωβρίου 2013 προς την ΓΑΔΑ Δ/νση Άμεσης Δράσης για την περιοχή της Αθήνας και έλαβαν την από 8 Ιανουαρίου 2014 απάντηση που αφορούσε τους μήνες Νοέμβριο 2013 και Δεκέμβριο 2013. 

Για τον μήνα Νοέμβριο 2013 ήταν 179 περιπτώσεις Παραβίασης δικαστικών αποφάσεων Επικοινωνίας, ενώ τον Δεκέμβριο 2013 ήταν 193 οι περιπτώσεις, σαφώς υψηλότερες. 

παραβιασεις αποφασεων επικοινωνιας 2013

Υπολογίζεται δε ότι ο αριθμός των περιστατικών που επιλαμβάνεται η Ελληνική Αστυνομία σε όλη την Ελλάδα πρέπει να υπερβαίνει τις 15.000 ετησίως.

Τα ΝΕΑ στοιχεία όμως της ΓΑΔΑ Δ/νση Άμεσης Δράσης που έρχονται στο φως, πάλι κατόπιν σχετικού αιτήματος του συλλόγου ΓΟΝ.ΙΣ είναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ!


Οι Παραβιάσεις των δικαστικών αποφάσεων Επικοινωνίας γονέα με ανήλικο τέκνο όχι μόνο δεν μειώθηκαν, αλλά πολλαπλασιάστηκαν με γεωμετρική πρόοδο!!!

Έκρηξη των Παραβιάσεων σημειώθηκε ειδικότερα κατά τους μήνες Ιούλιο 2014 και Αύγουστο 2014, όπου ως γνωστό είναι οι μήνες όπου, οι περισσότεροι από τους γονείς που δεν έχουν την επιμέλεια των παιδιών τους, ασκούν την "ως είθισται" της δικαστικής πρακτικής, την πολυήμερη επικοινωνία (15-30 ημέρες) για την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών. 

Συγκεκριμένα παρατηρείται συνεχόμενη άνοδος με αποκορύφωμα τους μήνες του Ιουλίου 2014 με 321 Παραβιάσεις !! ενώ τον μήνα Άυγουστο 2014 με 349 Παραβιάσεις !!!!!!!

παραβιασεις αποφασεων επικοινωνιας 2014

Δεν είναι ΤΥΧΑΙΟ ούτε και συμπτωματικό, ότι σε αυτές τις περιόδους των πολυήμερων (6 ημέρες τα Χριστούγεννα, 6 ημέρες το Πάσχα, 15-30 ημέρες το καλοκαίρι) διακοπών, υπάρχει ΠΑΝΤΑ Αυξημένη Παραβίαση των Δικαστικών Αποφάσεων Επικοινωνίας και Παρεμπόδιση, από εκείνους τους γονείς που τους έχει ανατεθεί η επιμέλεια των παιδιών.

Αυτά τα στοιχεία κόλαφος, για το τι πραγματικά συμβαίνει με τις επιμέλειες των παιδιών της Ελλάδος και σχετικά με τις Παρεμποδίσεις - Παραβιάσεις της Επικοινωνίας των γονέων που δεν ασκούν την επιμέλεια των παιδιών τους, ας τα λάβουν πολύ ΣΟΒΑΡΑ οι όποιοι ιθύνοντες της πολιτείας και της δικαιοσύνης. 

Τα παιδιά της Ελλάδος Χρειάζονται ΙΣΟΤΙΜΑ και τους ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ στην καθημερινότητα τους, μετά το διαζύγιο ή τον χωρισμό των γονιών τους!    


0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS