Κύπρος. Μητέρα κατηγόρησε ΨΕΥΔΩΣ τον πρώην σύζυγο της για βιασμό του παιδιού τους για να εισπράξει διατροφή

Κύπρος. Σε διάσταση μητέρα κατηγόρησε ΨΕΥΔΩΣ τον πρώην σύζυγο της για βιασμό του παιδιού τους για να εισπράξει διατροφή.


Μητέρα κατηγόρησε ΨΕΥΔΩΣ τον πρώην σύζυγο της για βιασμό του παιδιού τους για να εισπράξει διατροφή


Στο δικαστήριο αποδείχθηκε ότι όσα είπε η μικρή στη μητέρα της είναι αποτέλεσμα υποβολής από τη μητέρα, η οποία επιδιώκει να κερδίσει την κηδεμονία και να εξασφαλίσει διατροφή.




Λευκωσία: Η μητέρα ως μάρτυρας κατηγορίας κατά του 42χρονου πατέρα, δεν έκανε καλή εντύπωση στο Δικαστήριο, αφού από τη μαρτυρία της προκύπτουν ανακρίβειες και αντιφάσεις ουσιαστικής φύσης. Τα παραπάνω επεσήμανε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, αθωώνοντας τον πατέρα ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες για παρά φύση βιασμό της οκτάχρονης κόρης του. 


Ιατροδικαστής έκρινε ότι όλα ήταν φυσιολογικά και ότι η μικρή έπασχε από δυσκοιλιότητα.



Η μητέρα, που είναι σε διάσταση με τον κατηγορούμενο σύζυγό της, τον κατάγγειλε στην Αστυνομία μετά που παρατήρησε κάτι στο σώμα του κοριτσιού. Μαζί με λειτουργό του Γραφείου Ευμερίας μετέφεραν το κοριτσάκι σε παιδίατρο, που έκρινε ότι το περιστατικό έχρηζε περαιτέρω έρευνας από ιατροδικαστή. Ο τελευταίος διέγνωσε ότι όλα ήταν φυσιολογικά και ότι η κορούλα έπασχε από δυσκοιλιότητα, για την οποία είχε μάλιστα νοσηλευτεί προηγουμένως και στο νοσοκομείο. 

Η μητέρα προώθησε την υπόθεση, αναφέροντας ότι η μικρή της είπε για το αδίκημα που διέπραξε ο πατέρας της. Στο μεταξύ, στο Δικαστήριο παρουσιάστηκε οπτικομαγνητοφωνημένη κατάθεση της μικρής. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γονείς δεν έμεναν μαζί, αφού η μητέρα συζούσε με άλλον άνδρα και είχε φύγει από το σπίτι, αφήνοντας τη μέριμνα των παιδιών στον πατέρα και στα πεθερικά της. 

Στην αθωωτική απόφαση του, το Δικαστήριο έλαβε σοβαρά υπόψη τις θέσεις του συνήγορου του πατέρα, Βασίλη Μπίσσα, ότι τα όσα είπε η μικρή στη μητέρα της είναι αποτέλεσμα υποβολής από τη μητέρα, η οποία επιδιώκει να κερδίσει την κηδεμονία και να εξασφαλίσει διατροφή και άλλα βοηθήματα που λαμβάνουν τα παιδιά. Στην αθωωτική απόφαση, τονίζεται ότι όσα ανέφερε η μητέρα ότι της είπε η μικρή, αποτελούν εξ ακοής μαρτυρία, που ακόμα και αν εκρίνετο αξιόπιστη, δεν θα ήταν αρκετή για την απόδειξη των ισχυρισμών της παραπονούμενης (8χρονη). 

Οι συνέπειες από την απουσία της μικρής από τη δίκη, αποστερούν από το Δικαστήριο τη μαρτυρία της, η οποία έχει παραμείνει στη βάση απλών ισχυρισμών προς τη μητέρα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Δικαστήριο. Η παραπονούμενη, υπέδειξε το Δικαστήριο, χωρίς οποιαδήποτε καλή δικαιολογία δεν προσήλθε να δώσει μαρτυρία και να εξεταστεί ώστε το Δικαστήριο να είναι σε θέση να αξιολογήσει τα όσα ανέφερε. Κατά συνέπεια, το Δικαστήριο δεν μπορεί να προσδώσει οποιαδήποτε βαρύτητα στην εξ ακοής μαρτυρία της μητέρας. 

Η οπτικογραφημένη κατάθεση της παραπονούμενης, προστίθεται στην απόφαση του Δικαστηρίου, με τον τρόπο που κατατέθηκε δεν μπορεί να αποτελέσει την κυρίως εξέταση της παραπονούμενης. Το παράπονο της ανήλικης, υπογράμμισε το Δικαστήριο, εκμαιεύτηκε από τη μητέρα της και δεν μπορεί να θεωρηθεί αυθόρμητο. Η αθωωτική απόφαση στηρίχθηκε παράλληλα και στην κατάθεση του ιατροδικαστή που έκρινε ότι η γενική εξέταση του παιδιού ήταν εντός των φυσιολογικών ορίων και ότι δεν εξυπακούει ύπαρξη κάκωσης.

Γράφει: Χριστάκης Γιαννακός


Πηγή

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS